Veel gestelde vragen
Stichting Balsewa koopt zoveel mogelijk materiaal in Nepal, om ook zo de gemeenschap te helpen. Toch zien we graag dat je ook contact met ons opneemt als je in natura wilt helpen. Wellicht vinden we een creatieve oplossing, bijvoorbeeld door rondom je aanbod een activiteit te organiseren zoals een veiling, verkoop, bazaar, marktkraam, verloting.
Onderwijs dat kinderen in staat stelt hun talenten en kracht te ontwikkelen en zelfstandig te denken. In Nepal gaat de ontwikkeling langzaam en dat heeft ook te maken met het onderwijssysteem. In Nederlandse ogen loopt dat eeuwen achter. Veelal staat één leerkracht afwisselend voor meerdere groepen. De kinderen in de groep worden vooral beziggehouden met klassikaal ‘stampwerk’: feiten leren en rijtjes opdreunen. Aandacht voor creatief leren denken is er niet of nauwelijks. Dit onderwijs is gratis, maar het schooluniform en schrijfmateriaal betalen ouders zelf. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 20,-; een heel bedrag voor ouders die per dag gemiddeld € 1 verdienen. Klik hier voor informatie over de aanpak van Aamaghar.
De beste waarborg daarvoor is de samenwerking met onze partners. Zij kennen de regio door en door en diverse mensen die voor deze organisaties werken, kennen de situatie van de kinderen van Aamaghar uit eigen ervaring. Dat is hun drijfveer om deze kinderen kansen te willen bieden.
Deze kinderen ontberen de fundamentele rechten van het kind - opgroeien in liefde, respect en veiligheid – en als ze al ouders hebben, zijn die straatarm. De kinderen moeten soms meewerken op het land, worden ook wel thuis opgesloten of gaan zwerven. Ze hebben vrijwel geen toekomstperspectief en lopen veel risico om slachtoffer te worden van drank, drugs, (seksueel) geweld en kinderhandel.