Spring naar content

Over ons

Stichting Balsewa is opgericht om fondsen te werven voor de uitbreiding van Aamaghar Pathshala, een school voor kansarme kinderen in het Nepalese dorp Pumdi Bhumdi dichtbij Pokhara. Nepal is een onderontwikkeld land mede door de zeer uitdagende topografie, met als gevolg een gebrekkige infrastructuur dat weer armoede tot gevolg heeft.

Ouders kunnen hun kinderen niet altijd onderhouden en zoeken naar oplossingen voor een beter bestaan. Tussenpersonen, met name uit India, beloven deze ouders vaak een gouden toekomst voor hun kinderen. Vaak gaat dit mis en de kinderen belanden in fabrieken met lange werkuren onder erbarmelijke omstandigheden. De sleutel voor een beter bestaan ligt in het onderwijs.

Door deze kinderen basisonderwijs te geven, gevolgd door een vakopleiding wordt bereikt dat zij de Nepalese maatschappij in kunnen met het vermogen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en zo een gezond bestaan op te bouwen. Stichting Balsewa biedt deze kinderen basisonderwijs aan gevolgd door een vakopleiding. Met deze opleiding kunnen zij zelfstanding in hun levensonderhoud voorzien en de Nepalese Maatschappij versterken. Stichting Balsewa stelt zicht tot doel Nepalese kinderen een beter leven te geven.

Aamaghar Pathshala, letterlijk vertaald Moeder Huis Academie, startte in 2012 op initiatief van Marlies Beeks en het personeel van Intergas Energie. Nu al is Aamaghar Pathshala voor ruim 170 kinderen, hun ouders en hun leefgemeenschap van onschatbare waarde. De kinderen vinden een gezonde en veilige omgeving en krijgen toegespitst onderwijs met aandacht voor hun creatieve ontwikkeling. Zo kunnen zij hun talenten ontplooien en aan hun toekomst werken.

Met voorschool en basisonderwijs is ‘werken aan je toekomst’ natuurlijk nog niet klaar. Ons doel is dan ook om samen met u fondsen te werven voor de uitbreiding van Aamaghar Pathshala, zodat dat de kinderen kunnen doorstromen naar een vakopleiding. Samen met onze partners garanderen we een optimale besteding van uw donatie.

overons2
overons1