Spring naar content

Benefietsevenement 2019

Zaterdagochtend 11 mei 2019 heeft het eerste, door Stichting Balsewa georganiseerde, benefietsevenement plaatsgevonden. De deelnemers werden ontvangen op de prachtige locatie Holthurnsche Hof in Berg & Dal.

Robert van Mourik opende het evenement met woorden van dank aan de deelnemers die hiermee een bijdrage leveren aan de toekomst van de kinderen uit Pumdi Bhumdi, een van de armste regio’s van Nepal en wenste hen een prachtige dag toe.

Na een kop koffie en een gezonde smoothie maakten de fietsers zich op voor de verschillende tochten.

De 100k peletontocht vertrok als eerste met de motoren voorop en de bezemwagen er achter. De route ging onder andere over de Zevenheuvelenweg, tikte de Duitse grens aan en voerde door gezellige doorkomstplaatsen als Groesbeek en Berg en Dal. Tijdens de tussenstop op ongeveer de helft van de route werden de deelnemers verzorgd en voorzien van de nodige sportvoeding. De fietsers voelde zich voor heel even een prof op de pittige klim op de bekende Van Randwijckweg. Dit deel van de route kregen de renners uit het profpeleton destijds tijdens de Giro d’Italia in 2016 ook voor hun kiezen.

Kort na de peletontocht gingen de fietsers voor de toertochten van 60 en 40 km van start. Ook voor hen waren prachtige routes uitgezet.

De deelnemers waren zeer gecharmeerd van het gevarieerde parcours met de heuvels in het begin, daarna de polder in en aan het einde nog een pittige klim. Ook waren er veel positieve reacties over de mooie omgeving en de professionele begeleiding door Extra Leisure.

Een deelnemer vertelt: “Tijdens een vakantie in Nepal ben ik verliefd geworden op het land. Ik zag daar een jongetje onder een tafel de afwas doen. Toen realiseerde ik mij dat het veel uitmaakt waar je geboren wordt. Daarom draag ik graag bij aan dit goede doel. Ik doe volgend jaar zeker weer mee”.

Bekijk hier een impressie van de dag!