Spring naar content

‘Special needs’ kinderen

Veel Nepalezen zijn dagelijks uitsluitend bezig met hun primaire levensonderhoud waardoor scholing en onderwijs noodgedwongen op het tweede plan raken. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Deze kinderen slijten hun dagen daardoor vaak in eenzaamheid. Stichting Balsewa doet daar iets aan door sinds kort ook een aantal van deze kinderen onderdak te bieden. Het gaat om een groepje van 6 kinderen, begeleid door twee moeders die iedere dag weer een erg lange reis moeten maken om Aamaghar te bereiken. De kinderen worden liefdevol opgevangen, spelen samen en genieten daar zichtbaar van.

Een toekomst voor kansarme kinderen

Zeer binnenkort kan de bouw worden gestart. Het plan is om het tweede schoolgebouw in het tweede kwartaal van 2019 te openen. Daarna zal het oorspronkelijke schoolgebouw worden opgeknapt zodat alles weer tiptop is.

Stichting Balsewa, samen met onze partners Friends of Nepali Villages, Light of Life en Nepal Development Academy, helpt deze kinderen om ze middels onderwijs een toekomst te geven als volwaardig burger van Nepal. Zij kunnen daarmee niet alleen in hun eigen levensonderhoud voorzien maar ook hun familie ondersteunen.

Een toekomst voor kansarme kinderen, daar gaat het om!