Ontstaan

Opgroeien in liefde, respect en veiligheid zijn de elementaire rechten van ieder kind. Echter in deze regio vrijwel uitgesloten. Als kinderen al ouders hebben – er zijn veel wezen – werken die van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Het risico dat hun kinderen gaan zwerven en/of slachtoffer worden van drank, drugs, (seksueel) geweld en kinderhandel is dan ook levensgroot. Daarom wees onze partner Friends of Nepali Villages (FNV) Phumdi Bhumdi aan als vestigingsplaats voor Aamaghar Pathshala. Van de arme families die, op de vlucht voor Maoïstische conflicten, hier terechtkwamen behoort ongeveer een derde tot de laagste en armste kaste. Het kastensysteem is officieel afgeschaft, maar in hoofd en hart leeft het voort. In de praktijk betekent dit vaak leven in een ‘woning’ die één ruimte telt waar binnen ook het houtvuur brandt.
Vaders en moeders werken op het land en kinderen moeten helpen. Er is geen tijd en geld voor onderwijs waardoor deze kinderen niet uit deze vicieuze cirkel kunnen komen.

Locatie

Het project is in Phumdi Bhumdi in Nepal (ligt bij Pokhara in de buurt).

pokhara.png

Balsewa

Stichting Balsewa stelt zich ten doel Nepalese kinderen een beter leven te geven. Dit doen wij door het aanbieden van  basisonderwijs  gevolgd door een vakopleiding.

ANBI logo 1653 x 1237

 

Help mee

 

Contact

Stichting Balsewa
De heer R. van Mourik

Soerelseweg 6a,
8162 PB Epe

 info@balsewa.nl
 0653410399

© Copyright 2019 - inloggenwebsite door AdviceOok een website als deze? Klik voor de website van Advice creëert impact.